1 Mei 2016 – Demonstratie en viering

1 Mei 2016 – Demonstratie en viering

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zo 1 mei
14:00 - 23:00

Locatie
De Klinker

Categorieën


1 mei is de Dag van de Arbeid(st)ers.

  • 14:00 – Demonstratie vanaf Centraal Station Nijmegen
  • 17:00 – Viering in de Grote Broek (van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen) met eten (Mulawan), stands en muziek.

We staan op 1 mei stil bij de arbeid die ons bindt. Wij dat zijn: werkers in loondienst, ZZP-ers, werkzoekenden of iedereen die werk verricht waar geen loon voor wordt betaald. Wij; dat is iedereen die dag in dag uit met mentale en/of lichamelijke inspanning iets waardevols schept. Alles wat van waarde is ontstaat doordat werkers zich inzetten en iets goeds tot stand brengen. Tegelijkertijd staat de waardering van arbeid steeds meer onder druk. Op 1 mei vieren wij onze onderlinge verbondenheid. Wij laten zien dat wij de basis vormen van welvaart en welzijn.

We tonen de kracht van ons verzet tegen ongelijkheid en uitbuiting.

Met het opnieuw organiseren van een 1 mei-demonstratie in Nijmegen bouwen wij verder aan deze traditie. De Dag van de Arbeid, de dag van de werkers, biedt een uitgelezen kans om bruggen te bouwen tussen de verschillende groepen die politiek actief zijn buiten het partijenstelsel om. Ook vormt 1 mei het platform waarop wij de diverse sociale strijden met elkaar verbinden. Onderdrukking en uitbuiting kennen vele vormen, maar treffen steeds die mensen die hun leven vormgeven zonder de steun van rijkdom, invloed of institutionele macht. Daarom vieren we op 1 mei dat we onze krachten kunnen bundelen.

Ook dit jaar zien we een aantal thema’s die die verbinding tussen de verschillende sociale strijden tot uitdrukking brengen: Arbeid, Zorg, Vrijhandelsverdragen als TTIP & CETA en Oorlog & Migratie.

Meer achtergrond over deze thema’s en de positie van de organisatie t.o.v. deze onderwerpen kan je op de site van de demo en viering vinden: www.1mei.org