1 Mei-demonstratie Nijmegen – Afsluitend programma in de Broek

1 Mei-demonstratie Nijmegen – Afsluitend programma in de Broek

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - di 1 mei
17:30 - 23:00

Locatie
De Klinker

Categorieën


1 mei gaan we in Nijmegen de straat op tegen kapitalisme en oorlog voor een vrije en gelijkwaardige wereld. Sluit je bij ons op dinsdagavond 17:30 tegenover het Centraal Station in Nijmegen. In de avond zal er een afsluitend programma in de Klinker zijn.

Waarom?

Tijdens de 1 mei-demonstratie willen we dit jaar aandacht besteden aan de impact die werk heeft op mensen in Nederland: van (arbeids)migranten tot de LGBTQ-gemeenschap, van vrouwen tot gepensioneerden en de jeugd. De strijd voor veilige en eerlijke arbeid is al lang geleden ingezet, maar we zijn nog altijd ver van de gelijkwaardige standaard die we wereldwijd verdienen.

Hoewel uitbuiting en oorlog ver van ons vandaan lijken, mogen we niet vergeten dat ze het directe gevolg zijn van het huidige economische en politieke systeem, en ook hier weldegelijk hun uitwerking hebben: vluchtelingen zoeken een veilige thuishaven, de gevolgen van klimaatmaatverandering worden langzaam zichtbaar, een permanente noodtoestand brokkelt onze individuele en collectieve vrijheden af, toenemende werk- en regeldruk geven massale burnoutklachten bij studenten en werkenden, sociale huisvesting wordt afgebroken, arbeidsrechten worden uitgehold… Dit terwijl de rijken alleen maar rijker worden en politici de macht verder naar zichzelf toe trekken.

Sluit je op 1 mei om 17:30 aan bij de 1 mei-demonstratie in Nijmegen. de Van Schaeck Mathonsingel (tegenover Nijmegen Centraal) bij ons aan, waar we samenkomen en een einde aan uitbuiting en de permanente staat van oorlog eisen en samen starten met de bouw aan een alternatief. Na de demonstratie is er in de Klinker (v. Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen) vanaf ongeveer 20:00 een avondprogramma met muziek, eten, discussie en gemeenschapszin.

Zie voor meer info ook: nijmegen.1mei.org

Al onze activiteiten draaien op de vrijwillige inzet van de deelnemers. Vele handen maken licht werk, dus help graag een handje, dan kunnen we samen iets moois neerzetten deze dag.