Mulawan, Controle Alt Delete, Insayno

Mulawan, Controle Alt Delete, Insayno

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - vr 2 december - za 3 december
18:30 - 21:30

Locatie
De Klinker

Categorieën


Vrijdag 2 december gaan we los. Een avond als een driegangenmenu.

Het voorgerecht is in de klinker: overheerlijk eten bij Mulawan, waar alle opbrengsten naar migranten in nood gaan, ongedocumenteerden eten gratis.
insayno1
Na Mulawan is het tijd voor het hoofdgerecht: een info-avond over etnisch profileren. Etnisch profileren is verboden, maar komt in de politiepraktijk alsnog vaak voor. In theorie moet elk politieoptreden verantwoord worden, in de praktijk blijft dit vaak uit, vooral bij politiecontroles die niet leiden tot een boete of aanhouding. Controle Alt Delete organiseert bijeenkomsten over etnisch profileren, verzamelt verhalen van jongeren, maakt informatieve filmpjes met als doel etnisch profileren en politiegeweld tegen te gaan. Ook hebben zij een succesvolle crowdfundingcampagne gehad en gaan zij aan de slag met een app om etnische profilering te registreren.
De infoavond zal aangekleed worden door spoken word van Insayno. Insayno is een activistische rapper die actie is in de antiracismebeweging. Hij is onder andere bekend van zijn nummer geweldsmonopolie.

En dan het toetje: na de informatieavond gaan we naar de Onderbroek voor een avond waar Insayno zal optreden, hij presenteert voor het Nijmeegse publiek zijn nieuwe album Dwaalspoor. De avond sluiten we vervolgens af met een zeer dansbare hiphopafterparty!