Mulawan: Controle Alt Delete over etnisch profileren

Mulawan: Controle Alt Delete over etnisch profileren

De organisatie Controle Alt Delete komt op vrijdag 2 december na solidariteitscafé Mulawan praten over etnisch profileren. De infoavond wordt aangekleed door spoken word van rapper en activist Insayno, die na de infoavond zijn nieuwe album Dwaalspoor presenteert in de Onderbroek.

Het voorgerecht van de avond is in de Klinker: overheerlijk eten bij Mulawan, waar alle opbrengsten naar migranten in nood gaan, ongedocumenteerden eten gratis. Na Mulawan is het tijd voor het hoofdgerecht: een info-avond over etnisch profileren.

Etnisch profileren is verboden, maar komt in de politiepraktijk alsnog vaak voor. In theorie moet elk politieoptreden verantwoord worden, in de praktijk blijft dit vaak uit, vooral bij politiecontroles die niet leiden tot een boete of aanhouding. Controle Alt Delete organiseert bijeenkomsten over etnisch profileren, verzamelt verhalen van jongeren, maakt informatieve filmpjes met als doel etnisch profileren en politiegeweld tegen te gaan. Ook hebben zij een succesvolle crowdfundingcampagne gehad en gaan zij aan de slag met een app om etnische profilering te registreren.

De infoavond wordt aangevuld door spoken word van Insayno, een activistische rapper die actief is in de antiracismebeweging. Hij is onder andere bekend van zijn nummer Geweldsmonopolie. En dan het toetje: na de informatieavond gaan we naar de Onderbroek voor een avond waar Insayno zal optreden en voor het Nijmeegse publiek zijn nieuwe album Dwaalspoor presenteert. Hij wordt bijgestaan door een MC en de vervolgact Skenkie, een rapper uit het zuiden van het land. De avond sluiten we vervolgens af met een zeer dansbare hiphopafterparty met een aantal dj’s uit de omstreken!

Vind hier het event op Facebook: Insayno // Controle Alt Delete // Skenkie

15123138_682162271961986_2972929552013881080_o