Infomiddag/boekpresentatie: “De staat der Neeederlanden tegen Joke K.”

Infomiddag/boekpresentatie: “De staat der Neeederlanden tegen Joke K.”

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - za 2 maart
13:00 - 16:00

Locatie
De Klinker

Categorieën


Op 2 maart vindt tijdens Dagcafé in De Klinker een informatiemiddag plaats over “de zaak Joke K.” Het betreft hier tevens de presentatie van een boekje dat de Steungroep 13 September over deze zaak uitbrengt.

De “zaak Joke K.” betreft de strafzaak die de Staat der Neeederlanden tegen publiciste en activiste Joke Kaviaar al in 2011 heeft aangespannen wegens door haar gepubliceerde artikelen waarin zij stelling nam tegen de onderdrukking en vervolging van vluchtelingen. Die leidde tot veroordeling en via hoger beroep uiteindelijk tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. Die is wegens een andere actie tegen de gezinsgevangenis in Kamp Zeist onvoorwaardelijk geworden en wegens die actie kwamen er nog twee weken bovenop.

Het boekje dat de Steungroep – in 2011 al gevormd om solidariteit te organiseren tegen deze repressieve aanval op Joke Kaviaar, op ons allemaal – nu uitbrengt, bevat de teksten waar Joke Kaviaar voor veroordeeld is, haar verklaringen tijdens betreffende rechtszittingen, een aantal door anderen naar aanleiding van deze zaak geschreven stukken en steunbetuigingen, Dat wordt voorafgegaan door een overzicht van de gang van zaken. De uitgave is bedoeld om aandacht voor de zaak te vragen, informatie erover te verstrekken maar ook als fundraiser.

Op de informatieavond zullen mensen van de Steungroep het boekje presenteren, vertellen over de zaak, de noodzaak van solidariteit bepleiten en aangeven hoe we die solidariteit vorm kunnen geven.

Datum en tijd: 2 maart 2019, 13:00 uur
Plaats: Dagcafé de Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, 6511 PK Nijmegen
Mee-eten om 18.30 uur? Geef je de dag zelf op via: 024-3605208

Steungroep: https//13-september.nl/