Opruiing en poëzie tijdens Dagcafé

Opruiing en poëzie tijdens Dagcafé

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - za 29 april
12:00 - 16:00

Locatie
De Klinker

Categorieën


Zaterdag 29 april draagt activiste, publiciste, dichteres en tekenares Joke Kaviaar voor uit haar nieuwe bundel ‘Vuile Wapens, Schone Handen‘ tijdens Dagcafé in de Klinker.

“De meeste gedichten in deze bundel heb ik geschreven in de periode 2004 – 2016. De gedichten vallen samen met mijn activisme in deze periode tegen het Nederlandse en Europese migratiebeleid dat zoveel slachtoffers onder vluchtelingen maakt. Ze gaan ook over racisme, fascisme, repressie, gevangenissen, kolonialisme, kapitalisme, (anti-)militarisme en oorlog. Dat, en nog veel meer: je kunt het een niet zien zonder het ander. Maar het zijn geen abstracte begrippen. Wapenhandel, uitbuiting, uitsluiting en opsluiting, deportaties en moord, het is allemaal mensenwerk. Werk dat anderen tot slachtoffer maakt, maar niet tot lijdzame slachtoffers: onderdrukking roept altijd verzet op. Ik beschouw het schrijven, publiceren en ten gehore brengen van deze gedichten als een manier om te laten zien wat verborgen wordt gehouden, en om de geest van het verzet die in ons allemaal zit wakker te schudden. Elk woord een vonk!”

De bundel is uitgebracht door uitgeverij Troje en bevat naast gedichten ook tekeningen. Joke komt voorlezen uit de bundel. De voordracht gaat vergezeld van projecties van tekeningen uit de bundel.

Jokekaviaar29aprilweb